Siirry pääsisältöön
Paja

Fiktiotyöpaja

Mika Pekkola

Kuvaus

Kirjailija Mika Pekkolan vetämässä työpajassa tutkitaan yksilön ja ympäristön limittymistä toisiinsa. Osallistujat valitsevat heille jaettavista lapuista kaksi tunnetilaa ja tapahtumapaikan, joiden pohjalta he kirjoittavat lyhyen kaunokirjallisen tekstin. Työpajan lähtökohtana on käsitys sisäisen ja ulkoisen todellisuuden yhteydestä. Tunteemme ja ajatuksemme muotoutuvat lakkaamattomassa vuorovaikutuksessa sen ympäristön kanssa, jossa elämme, ja vastaavasti voimme itse muokata tunteillamme ja ajatuksillamme elinympäristöämme.

Kaunokirjallinen ilmaisu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tarkastella inhimillisiä kokemuksia, ja se voi tuottaa tietoa, johon on vaikea päästä käsiksi tieteellisen tarkastelutavan avulla. Näistä teoreettisista lähtökohdista huolimatta työpajassa keskitytään konkreettisiin ja jokapäiväisiin asioihin, jotta kynnys tekstin tuottamiselle olisi mahdollisimman matala.

Työpajan osallistujilta ei vaadita aiempaa kokemusta kaunokirjallisesta kirjoittamisesta, vaikka siitä toki voi olla hyötyä. Pajassa voi kirjoittaa parhaaksi katsomallaan välineellä. Ota mukaasi kynä tai tietokone oman makusi mukaan!

Ilmoittaudu pajaan

07.05.2024
  • 13:00 – 13:45 B.302
    16 / 20
    Varaukset
  • 14:00 – 14:45 B.302
    7 / 20
    Varaukset